AI SEO tools

Ai SEO

AI SEO software is ontwikkeld voor mensen die minder tijd kwijt willen zijn aan hun SEO strategie. De geautomatiseerde SEO software zal jou helpen om SEO taken uit handen te nemen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kun je niet verwachten dat een AI SEO tool al het werk voor jou uit handen neemt. Wel kunnen ze tot 80% van jou overnemen, zodat jij meer tijd over hebt voor andere zaken. In dit artikel lees je wat AI SEO is en laten we je kennis maken met 5 AI SEO Tools.

Wat is AI SEO Software?

Artificial Intelligence SEO software is geautomatiseerde software die gebruik maakt van machine learning algoritmen je te helpen om je content beter te laten ranken in Google. Dit is een vrij nieuwe techniek die nog in de kinderschoenen staat, maar zich in een rap tempo verder ontwikkeld. AI SEO vertaald zich voornamelijk in tools die jouw SEO content kunnen optimaliseren binnen enkele seconden.

Hoe werkt AI SEO?

De meeste AI SEO tools zijn gebaseerd op Generative Pre-trained Transformer 3 (GPT-3). Dit is een taalmodel dat deep learning gebruikt om tekst te produceren die ook door mensen geschreven zou kunnen worden. Momenteel heeft Microsoft een “exclusieve” licentie voor het gebruik van GPT-3. Dit betekent dat alleen Microsoft toegang heeft tot het onderliggende model, maar dat AI SEO tools wel GPT-3 mogen gebruiken om output te ontvangen.

AI SEO

Hoe AI jouw SEO Strategie kan verbeteren

Nu gaan we verder in op welk gebied AI SEO software jou kan helpen in het optimaliseren en automatiseren van jouw SEO strategie.

AI Zoekwoord Onderzoek

Bij SEO gaat het allang niet meer alleen om de zoekwoorden. Zoekmachines stellen bij elke zoekopdracht de volgende vragen:

 • Wat is het idee achter de zoekopdracht?
 • Wat is de intentie achter de zoekopdracht?
 • Wat zijn de meest relevante antwoorden op de zoekopdracht?

Zoekwoordonderzoek kan mede hierdoor een moeilijk en tijdrovend proces zijn, zelfs met tools zoals SEranking. Niet alleen kunnen AI SEO tools je helpen bij dit proces, ze kunnen ook zoekideeën, intenties en antwoorden beter bepalen dan traditionele software tools. AI-gebaseerde zoekwoord aanbevelingen zijn nauwkeurig en zo afgestemd dat ze relevant kunnen zijn voor jouw website. Zo vind je met AI SEO zoekwoord tools bepaalde kansen die de concurrentie nog niet benut.

Concurrentie analyse

Soms is het lastig te bepalen tegen wie je nu precies concurreert. Een website heeft namelijk vaak vele pagina’s en bevat vele zoekwoorden. Je concurreert daarom altijd tegen andere spelers en vaak gaat dit om duizenden verschillende websites. AI SEO software kan jouw website beter dan traditionele SEO tools op de best scorende zoekwoorden analyseren en vergelijken met concurrerende websites. Een Ai SEO tool zal je vervolgens ook nuttige suggesties geven over hoe je de concurrentie voorbij kunt in de ranking.

AI-content optimalisatie

Zoals je waarschijnlijk weet draait content optimalisatie om zoekwoorden, interne links, backlinks en andere on-page SEO-tactieken. Met behulp van zoekwoordenonderzoek maak je clusters waarin je soortgelijke zoekwoorden koppelt aan het hoofd thema waar je over schrijft. Net zoals bijvoorbeeld de WordPress plugin Yoast SEO, hebben AI SEO software ook soortgelijke tools. Alleen werkt AI SEO met machine learning technieken om jouw aanbevelingen te doen. Het helpt je bijvoorbeeld om de optimale lengte van content over een bepaald onderwerp te bepalen.

Met AI SEO kun je content optimaliseren om te voldoen aan de E.A.T-normen van Google. Dit zijn de begrippen: Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness.

AI SEO Tools

Outranking

Outranking Ai Seo Tool

Het onderzoeken en schrijven van outlines is een van de meest tijdrovende taken. Het is echter de eerste stap naar het creëren van content die scoort. Outranking.io is een AI gedreven platform waarop je snel en gemakkelijk hoogwaardige SEO-geoptimaliseerde content schrijft voor blog en artikelen. Zoals de naam al aangeeft, gaat het bij deze AI SEO tool om het ‘outranken’ van je concurrenten. In tegenstelling tot veel andere tools, richt deze zich op content optimalisatie terwijl je aan het schrijven bent. Je kunt de tool dus ook bijvoorbeeld integreren als Plugin in WordPress. Outranking is zowel een AI schrijf tool als krachtige SEO software.

Wat je onder andere kunt met Outranking:

 • Automatisch titels maken die voldoen aan de gebruikersintentie.
 • Genereer ideeën op basis van gebruikersintentie, zoekwoorden en SERP data
 • Automatisch meta beschrijvingen maken die SEO waarde hebben.
 • Besteed minder dan 15 minuten aan het creëren van de meest krachtige outlines die de concurrentie zullen overtreffen en creëer content rond informatie die uw gebruikers nuttig zullen vinden.
 • Keyword gap analyses maken
 • SERP analyses en On page SEO

Probeer Outranking gratis uit!

Jasper ai

jasper ai

AI SEO software Jasper is er voor het automatiseren van het content creatieproces. Jasper leent zich perfect voor het genereren van unieke en SEO-vriendelijke artikelen. De tool werkt niet alleen voor artikelen, maar ook voor social media posts en nog veel meer. Bovendien is Jasper zeer geschikt voor internationale meertalige websites omdat het in meer dan 25 verschillende talen kan schrijven.

Wat je onder andere kunt met Jasper:

 • Originele teksten creëren die goed ranken voor SEO
 • Versnel je schrijfproces door 80% door Jarvis te laten schrijven en maar 20% door zelf te doen
 • Verhoog advertentieconversies (ROAS) met betere teksten
 • Schrijf creatief en leesbaar in meer dan 25 talen.
 • Schaal je contentmarketing snel op door bestaande content te hergebruiken en te verbeteren met nieuwe content.

Naar Jasper.ai 

Alli AI

Alli Ai SEO tool

Alli AI is een all-in-one AI SEO platform dat verschillende AI-aangedreven SEO functies biedt om jouw website content strategieën te verbeteren en te optimaliseren. De tool biedt een gemakkelijke maar krachtige manier om je website verkeer te verhogen. Alli AI maakt gebruik van Machine Learning-technologie maar komt heel menselijk over. Dit houdt in dat je echt het gevoel hebt dat je met een persoon te maken hebt in plaats van een robot.

Met Alli AI heb je geen technische kennis van codering nodig. Het werkt met elk CMS en kan zo zelf miljoenen code- en inhoudswijzigingen aanbrengen in enkele minuten. Je beheert al jouw SEO vanaf één dashboard. En het proces is simpel: Installeren, automatiseren, schalen.

Wat je concreet kunt doen met Alli Ai:

 • Plan jouw SEO-strategie in
 • Vind snel nieuwe backlinks
 • Verkrijg code optimalisaties om je technische SEO te verbeteren en laat Alli AI het voor je wijzigen in één klik
 • Krijg content optimalisaties
 • Houd je websiteverkeer en vooruitgang bij

Probeer Alli AI gratis uit!

MarketMuse

MarketMuse AI SEO tool

MarketMuse is een van de meest complete AI SEO schrijftool die er is. Helaas is het betaalde abonnement ook wel gelijk erg duur. Wel kun je MarketMuse gratis versie gebruiken zonder je creditcard gegevens achter te laten. Deze is zeker een aanrader om uit te proberen! Wel moet je beseffen dat de tool Engelstalig is en ook is geoptimaliseerd voor Engelste teksten. Je kunt er wel veel inspiratie mee opdoen.

Met MarketMuse kun je AI-gedreven (zoekwoord)onderzoek doen en content suggesties ontvangen. Je kunt hiermee bijvoorbeeld het tempo van je SEO output verhogen en nog veel meer.

MarketMuse omvat 4 soorten producten:

 • Inventory & Applications: Automatiseert jouw inventarisatie en content audit processen. Het verzamelt, organiseert en analyseert jouw pagina’s. Je krijg inzage in statistieken die geen enkele tool je geeft.
 • Content Briefs: Helpt jou bij het schrijven van uitgebreide content zonder dat je het gevoel hebt dat je iets laat liggen.
 • First Draft: Versnelt het maken van content. Kickstart elk stuk content met redactieklare concepten. Het geeft je de basis om op te bouwen.
 • Optimize: Een teksteditor die jou realtime feedback geeft en optimalisatiepunten aangeeft terwijl je aan het schrijven bent. Bijvoorbeeld of de kwaliteit van de content in afstemming is met de gebruikersintentie. Doe 1 op 1 vergelijkingen tussen jouw pagina en die van de top 20 ranking pagina’s.

Probeer MarketMuse gratis uit!

SurferSEO

Tot slot is Surfer nog een veel belovende AI SEO-software tool die je zou moeten overwegen om kwalitatiever en geautomatiseerd te schrijven. Surfer is in de basis ontworpen voor teams en wordt geleverd met een fantastische content editor zoals je kunt zien in het filmpje hierboven. Hiermee schrijf je gemakkelijk SEO-geoptimaliseerde artikelen in verschillende talen.

Wat je daarnaast kunt verwachten van de SurferSEO tool:

 • Schrijf data gedreven content
 • Een krachtige SERP-analysetool
 • Frequente SEO-audits
 • Zoekwoordonderzoek
 • Contentplanner

Naar SurferSEO.com

Conclusie

Kunstmatige intelligentie is overal om ons heen. Gelukkig kunnen marketeers nu ook gebruik maken van deze geavanceerde technologie om hen te ondersteunen in zoekmachine optimalisatie. Dit is allemaal te danken aan de ontwikkeling van AI SEO software.

In dit artikel heb je kunnen lezen over Ai SEO en hebben we je kennis laten maken met 5 AI SEO tools waarmee je als marketeer veel tijd en geld kunt besparen. OutrankingJasperAlli Ai , MarketMuse en Surfer zijn alle 5 fijne tools om te gebruiken om jouw SEO strategie te optimaliseren en automatiseren.

Outranking en Alli Ai hebben als voordeel dat deze gratis trial hebben en MarketMuse heeft zelfs een compleet gratis versie die je kunt gebruiken. Om Jasper of Surfer te gebruiken zul je direct een abonnement moeten afsluiten.

Scroll naar boven