IMU: Tonny en Martijn

Wat is de IMU? Wie zijn Tonny en Martijn? En hoe dragen zij bij aan het SEO landschap?

Wat is de IMU?

IMU staat voor Internet Marketing Unie en is oorspronkelijk gestart door Tonny Loorbach onder de naam Internet Marketing Universiteit. Nadat het woord “universiteit” veel verkeerde associaties opleverde is deze naam verandert naar Internet Marketing Unie. Dit past uiteindelijk ook veel beter bij de uitgangspunten van IMU.nl. IMU’s slogan is namelijk: ‘In Vrijheid Verbonden‘. Hiermee bedoelen ze dat je je als ondernemer niet alleen hoeft te voelen, maar je kunt verbinden met andere ondernemers waarbij je wel je eigen vrijheid behoudt. 

IMU.nl is er voor online marketeers die op de hoogte willen worden gehouden van de nieuwste online marketing trends. Ook kun je er terecht voor alle informatie over SEO, Affiliate Marketing, Conversie Optimalisatie en Community Building. Deze info kun je verschaffen via het Youtube kanaal, E-books, cursussen, podcasts en evenementen. Bovendien kun je je aansluiten bij de IMU Community. Vanuit de IMU zijn software bedrijven ontwikkeld als Phoenix, Plug&Pay en Huddle.

Internet marketing Unie
Credits: IMU.nl

Wie zijn Tonny en Martijn?

Online marketeers Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren zijn de eigenaren van IMU.nl. De mannen zijn jarenlang in de praktijk met websites, SEO en conversie optimalisatie bezig geweest en weten daarom precies wat wel en niet werkt.

Het begon allemaal bij Tonny die vanuit zijn huis videos maakte en blogs schreef over online marketing en deze online publiceerde. Nadat Tonny zich in zoekmachine optimalisatie (SEO) specialiseerde begon zijn bekendheid en die van de IMU pas echt te groeien.

Bestsellers ‘Winnen in Google‘ en ‘Doelgerichte SEO‘ zijn beide door Tonny geschreven. Uiteindelijk nam Tonny personeel in dienst om zijn bedrijf uit te breiden. Eén van die werknemers was Martijn van Tongeren.

Nadat Martijn van Tongeren een aantal jaar voor de IMU had gewerkt, werd hij gevraagd door Tonny om mede eigenaar te worden. Martijn is een allround marketing expert, maar zijn specialiteit is het maken van effectieve marketing funnels. 

Beide zijn tegenwoordig wekelijks te horen in hun eigen Podcast en Youtube Serie: Marketing Praat. Voorheen was het concept Online Barketing en het staat nog steeds ook bekend als de IMU podcast. 

Marketing Praat IMU

Online Marketing Cursussen

Naast de bekende IMU SEO cursus: Meester in SEO, zijn er vanuit de IMU andere cursussen ontwikkeld. We zullen er hieronder een aantal doornemen.

Tornado Masterclass

De Tornado Masterclass is een spoedcursus online marketing die je helpt bij het opzetten van een succesvolle online business. Je leert een goed fundament neer te zetten, jouw doelgroep te bereiken en organisch te groeien. Bovendien leer je over online adverteren, marketing en sales funnels, marketing automation en het op een juiste manier presenteren van je content. Ook wordt social media meegenomen, het inzetten van affiliates en influencers en nog veel meer!

Conversie optimalisatie

De conversie optimalisatie cursus neemt je mee in het op de juiste manier targetten van je ideale klant. Het geeft je informatie over een conversie gericht design met conversie triggers en legt de basis uit van neuromarketing en copywriting technieken.

IMU Plus

IMU PLUS is een betaald lidmaatschap van de IMU waarmee je direct toegang krijgt tot alle cursussen van de IMU. Zo krijg je toegang tot de Tornado Masterclass, Meester in SEO, conversie optimalisatie, content marketing, facebook marketing, community building en product lanceringen cursus. Maar dat is nog niet alles, bovendien krijg je toegang tot seminar opnames, de IMU community en maandelijkse activiteiten die jou als ondernemer vooruit helpen met online marketing.

IMU Plus

Online Marketing en Software bedrijven

Vanuit de IMU zijn ook meerdere online marketing en Software bedrijven ontwikkeld die hun bijdrage leveren op het gebied van online ondernemen. Een aantal hiervan zullen we hieronder doornemen.

Phoenix

Phoenix is het resultaat van jarenlange ervaring in SEO, conversie optimalisatie en het testen van vele duizenden landingspagina’s. Op basis hiervan zijn er kant-en-klare templates en elementen voor je samengesteld in Phoenix. 

Phoenix is dus gebruiksvriendelijke webshop software ontwikkeld voor ondernemers die organisch willen groeien en maximale sales willen bereiken zonder al teveel moeite te stoppen in het maken van een website of webshop. Naast dat de software SEO geoptimaliseerd is, kun je ook vele unieke conversie tools gebruiken om je verkopen te verhogen. In Phoenix vind je namelijk verschillende vormen van zogenoemde ‘attention grabbers’ die je kunt gebruiken om de aandacht van je bezoekers te sturen.

Huddle

Huddle is een alles-in-1-software voor het verkopen van digitale programma’s, online lidmaatschappen en een online community. Wil jij bijvoorbeeld net als de IMU een eigen community of e-learning starten dan kan dit door middel van de Huddle Software. Huddle heeft vele functionaliteiten. Je kunt bijvoorbeeld werken met verschillende lidmaatschap niveaus zoals gratis en betaalde memberships. Bovendien kun je gebruik maken van gamification, like buttons, leaderbords, challenges en meer.

Huddle community building IMU

Plug&Pay

Plug&Pay is checkout en affiliate marketing software die je helpen bij het verhogen van je omzet.

Plug&Pay checkout

Plug&Pay Premium Checkout Software zorgt ervoor dat jij conversie geoptimaliseerde betaalpagina’s toevoegt aan jouw website of webshop. Ideaal voor ondernemers die merken dat veel klanten hun volle winkelwagentje verlaten zonder af te rekenen. Met de checkout software verhoog je namelijk je conversie eenvoudig met krachtige salestechnieken zoals testimonials, garanties, actieprijzen en countdown timers. Bovendien kun je upsells (kassakoopjes) toevoegen om de gemiddelde orderwaarde te verhogen.

Plug&Pay affiliate software

Met Plug&Pay Ultimate krijg je naast de effectieve betaalpagina’s ook nog eens een affiliate marketing systeem. Hiermee stel je ambassadeurs, influencers en andere affiliates in staat om je producten op commissiebasis te verkopen. Elke affiliate krijgt een unieke link om jouw producten te verkopen. Je betaald jouw affiliates alleen een procentuele of een vaste vergoeding uit als deze daadwerkelijk een nieuwe klant aanbrengt. Door middel van cookies weet deze slimme Plug&Pay affiliate software precies waar de klant precies vanuit doorverwezen is. Zo betaal jij alleen de affiliates die sales opleveren.

Plug en pay
Scroll naar boven